Patricia Epker

Lichaamsgerichte Psychotherapie

Ervaringen Client

Vrouw 43 jaar januari 2021

Patricia heeft je snel genoeg door als het gaat om wat je nodig hebt. Ik ben een uitgebreide dame als het over taal en woorden gaat. Juist voelen kletste ik vaak weg. Zij zette me vaak stil. Het mooie van stilte is, dat er van alles ontstaat. Patricia, kijkt echt, voelt mee en stelt vragen waar je zelf niet op gekomen bent. Ze heeft rust en kalmte, zo liet ze me uitrazen, met grenzen om samen te kijken naar voor mij helpend zou zijn. Ze heeft de rust om te kijken, zal benoemen wat ze bij je ziet. Vragend, belangstellend en betrokken.

Wat vond ik van Lichaamsgerichte Therapie: 

Toen ik met Patricia en haar soort therapie in aanraking kwam wist ik eigenlijk niet wat ik moest verwachten. Het enige wat ik wist is dat ik niet voelde, honger bv of wanneer ik aan/over mijn grenzen aan het gaan was. Deze therapie is zo anders dan ik eerder bij bv. bij o.a. Psychologen gewend was. Hier deed ik dingen. Ik zie zo bepaalde sessies voor me en wat ik toen deed. Mijn lijf riep wel signalen, ik mocht ze voor het eerst leren ervaren. Dit was bijzonder. Een aanrader, om verdieping in jezelf te vinden, jouw lichaam te leren kennen. Ik vond het, al die lichamelijke signalen maar lastig. Nu kan ik ze koesteren en weet ik wat mijn lijf me wil zeggen. Body & mind zijn 1.

Man 46 jaar  april 2022

 Patricia is voor mij voor groot betekenis geweest  om mij erg dikke  muren te leren  herkennen en deze stukje bij beetje  mee leren om te gaan en af te breken.  Dit is gegaan in mooie veilige omgeving waarbij ik  mezelf mag leren(her)kennen , voelen en daarbij leren om lief te zijn voor mezelf.  Het is een hele emotionele reis geweest die  ik heb afgelegd.

 Zelf sta ik met raad en daad voor een ieder klaar en vergat  aan mijn zelf te denken.  Hierdoor  parkeerde alles wat mij raakte. Doordat ik dat vaak deed  verborg ik mij achter vele maskers en luisterde niet meer wat mijn lichaam mij aangaf en ging steeds over mijn eigen grenzen.  Ik ging op aanraden van een collega Naar Patricia en was Stond er  wel voor open maar erg aarzelend  in wat zou het doen en wat is het.

Achteraf is dit Het mooiste Cadeau  die ik heb gehad !!!

Vrouw 61 jaar augustus 2022

Een lange periode van stress. De stress bleef stapelen en kreeg steeds meer invloed om mijn functioneren. Ik kreeg moeite met mijn ademhaling, ademde erg oppervlakkig, had letterlijk te weinig lucht..

Reden om contact te zoeken met Patricia, juist vanwege mijn ademhaling voor lichaamsgerichte psychotherapie gekozen. Bij Patricia kon ik mijn verhaal, mijn verdriet kwijt. Door de ademhalingsoefeningen leerde ik weer ‘ademen’.

Patricia liet mij door visualisatie letterlijk voelen wat er op mijn schouders lag. Door de juiste vragen stellen, waar ik zelf echt over na moest denken kreeg ik inzicht mijn rol en hoe ik hierin verandering aan kon brengen.

Patricia stelt gerust, alles mag er zijn. Hierdoor kon ik me heel gemakkelijk open stellen. De sessies hebben mij echt geholpen, ik voelde me weer sterker worden en kon weer bij mijn gevoel.